Zahtjev stanara demantuje Veselina Dutinu

Nakon teksta Dajane Milišić o otvaranju novog kafića, koja je kao pravi predstavnik građana reagovala na molbu sugrađana i podržala dječije želje za igralištem, direktor Agrarnog fonda i budući vlasnik novog kafića Vesko Dutina odlučio je da se obrati javnosti, čije pisanje prenosim u cjelosti.

Što se tiče politizacije, gospodin Dutina je najbolje “ispolitizovao” sebe, a vjerujem da još uvijek nije iščlanjen iz Srpske demokratske stranke čiji je svojevremeno bio predsjednik mladih.

Gospodin Dutina je dokazao da zna igrati igru zvanu politika, a Boga mi da nije loš ni u obligacionim odnosima, tipa kupoprodaja. Samo je prava šteta da odličan njuh za biznis ne iskoristi na dobrobit Agrarnog fonda, a ne samo na krompiru da ima 150.000KM štete.

Bilo kako bilo, stanari zgrade danima vode bitku oko kafića, a priča da je neko iskoristio djecu u političke svrhe je u najmanju ruku sramna! Pogotovo za nekoga ko je podredio cijelo jedno javno preduzeće političkim svrhama.

Ako laže koza, ne laže rog. Ne znam zašto gospodin Dutina krije zahtjev stanara, koji je potpisan u 30 od 40 stanova. Je li to po Veskovoj računici 95%?

Takođe, želimo Vas obavijestiti da postoji inicijativa za otvaranje kafića-kafeterije u zgradi, čemu vlasnici stanova NISU DALI PODRŠKU, te smatraju da se u zgradi NE TREBA otvarati bilo kakva vrsta ugostiteljskog objekta.

– Stoji u zahtjevu stanara upućenom gradskoj upravi i načelniku Odjeljenja za prostorno uređenje Vedranu Furtuli

O “bacanju ljage” na grad suvišno je i komentarisati, a gospodin Dutina mora biti svjestan da će doći vrijeme kada će se pročešljati svaka marka od 700.000 godišnjeg granta njegovom preduzeću.

Porodicu Dutina niko nije spominjao, već je Dajana kazala jednu tužnu realnost, a to je da vrtoglavo napreduju svi nosioci javnih funkcija i ljudi bliski “kumovima”, dok s druge strane imamo hiljade Trebinjaca koji su bez primanja ili na minimalcu ili otjerani da svoju koru hljeba potraže u drugoj državi.

Stanari su rekli NE, a mi kao pravi predstavnici građana i nosioci odborničkih mandata smo dužni da dišemo kako diše i naš narod i nikada nećemo okrenuti leđa od bilo kojeg problema i javnost je dužna da zna o tome.

Ne znam šta je pisac htio reći uz opasku da smo Vukanovi odbornici. Čast nam je i svi dobro znaju da je i Vukan a i cijela naša ekipa okupljena oko ideje, da sve radi srcem i da nas skupa veže pravdoljubivost.

Ne znam je li gospodin Dutina nekad SDS-ov, a sada Lukin iz ljubavi ili iz interesa, ali svakako bi morao potražiti kompas.

Đorđe Vučinić

Published by djvucinic

Pisac, kolumnista, disident, student Pravnog fakulteta u Novom Sadu i najmlađi odbornik u istoriji Skupštine grada Trebinja

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: