Đorđe Vučinić

Đorđe Vučinić

 

Osnovnu školu “Sveti Vasilije Ostroški” završava u rodnom gradu, a maturirao je 2018. godine u Gimnaziji “Jovan Dučić”, takođe u Trebinju.

Trenutno je student treće godine Pravnog fakulteta u Novom Sadu i najmlađi odbornik u istoriji Skupštine grada Trebinja, ispred Liste za pravdu i red – Nebojše Vukanovića.

Đ. V. počinje sa pisanjem i objavljivanjem autorskih tekstova 2018. godine. Prvo piše za lokalni sajt Leutar.net, da bi posle napada i višednevne blokade tog sajta osnovao svoj prvi blog www.djordjevucinic.home.blog , gdje je za oko pola godine imao 40.000 čitanja.

Đ. V. je tokom gimnazijskog školovanja učestvovao na brojim literarnim konkursima, gdje je dobio specijalnu nagradu za pjesmu Zavičajnog kluba “Hercegovac” iz Pančeva na konkursu u čast braći Ćorović, zatim na republičkom takmičenju povodom 9. januara treće mjesto za pjesmu i drugo mjesto za kratku priču na međunarodnom konkursu “Ogledanje” u Beogradu.

Đ. V. mrzi nepravdu još od osnovne škole, a “ispravljač je krive Drine” i protivnik apsurda u društvu, koji, nažalost njime vlada.

Đ. V. uvodi i rubriku “slobodni intervju” u kojoj za svoje goste ima razne atipične mlade osobe, sa željom da ih promoviše i da se čuje i njihov glas.

Njegov blog otvoren je i za tekstove i pjesme mnogih mladih disidenata, bez cenzure.

Čitamo li se?

%d bloggers like this: