Poruka djece: NE ŽELIMO kafanu, hoćemo klupe!

Već odavno smo postali društvo koje će prije nasuti metar asfalta nego posaditi jedno drvno. Možda bi se sa tim nekako izborili da ljudi ne daju sebi za pravo i da ne sijeku i ono rastinje koje je davno neko posadio.


Pored drveća, niko živ ne bi imao zamjerku da se napravi i neko igralište za djecu, posebno mislim na područje gdje su stambeni kompleksi.
Jedan od takvih primjera je u novoizgrađenoj zgradi za mlade bračne parove koja broji preko 70 djece.


Ova djeca umjesto igrališta dobijaju kafić u poslovnom prostoru njihove zgrade čija bašta će se prostirati preko opštinskog zemljišta koje se moglo, da je sreće, volje i pameti, pretvoriti u dječiju razonodu.

Ovom prilikom neću ulaziti u priču o tome kako vlast predstavlja ove stanove kao da su poklonjeni, a skoro svaka porodica u ovoj zgradi je u kreditu najmanje narednih dvije decenije. Zar mislite, gospodo na vlasti, da je vama neko nešto dužan?

Svjedoci smo da vladajuća garnitura nije zadovoljna samo platom koja ih sljeduje, obično na direktorskim funkcijama, sa dodatnim uplatama preko odjeljenja, klubova, pa i projekata, već im je neophodan i privatni biznis. Ovaj put se za taj korak odlučio Veselin Dutina, direktor Agrarnog fonda u Trebinju.

Gospodine Dutina, djeca su rekla svoje, što se vidi na priloženoj fotografiji, a Vi vidite šta ćete dalje.

Dajana Milišić

Published by djvucinic

Pisac, kolumnista, disident, student Pravnog fakulteta u Novom Sadu i najmlađi odbornik u istoriji Skupštine grada Trebinja

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: