ZA Leotar, PROTIV kriminala!

Naivnih i zlonamjernih uvijek će biti, a i laiku mora biti jasno da je Za pravdu i red – lista Nebojše Vukanovića uvijek za prave vrijednosti.

Stadion “Police” je nažalost kroz posljednjih 10-ak godina postao pravo mjesto zločina. Ono što je glavni problem jeste nerad pravosudnih organa i nedostatak, nažalost, političke volje da se rasvijetli sav kriminal vezan za FK “Leotar”.

Naš Leo igra Premijer ligu, momcima želim svu sreću i znam da će mnogi ostaviti srce na terenu. Ipak, javna je tajna da se iz sezone u sezonu mnogo utakmica namještalo, mnogim igračima mjesecima dugovalo, nekima nikad nije isplaćeno mnogo plata, ali kad-tad će istina izaći na vidjelo, a pravosuđe reći svoje.

Glavni problem prebacivanja novca, gotovo pola miliona bez saglasnosti Skupštine grada Trebinja jeste što se tim novcem samovoljom čuvenih trebinjskih kumova gradonačelnika Ćurića i gen-seka Partije Petrovića krpe stare rupe i dugovanja, a i sam gradonačelnik Ćurić kaže da ga ne interesuje gdje je nestao taj novac, u čijem je džepu završio?!

Hoće li građani Trebinja indirektno puniti “nečiji” džep?

Čemu služi usvojen budžet? Čemu služi Skupština grada?

Kako je moguće da se niko ne interesuje gdje je nestao toliki novac i kako su nastali dugovi?

Da li bilo ko može u svoj džep staviti toliki novac, a onda da se taj novac nadomijesti iz budžeta svih građana? I to je legitimno i u redu?

Zamislite samo situaciju u kojoj se pet drugova dogovori da idu na roštilj, a blagajnik među njima uzme novac i prokocka ga. Hoće li svi ponovo dati po 10-20KM i praviti se kao da se ništa nije desilo?

Postoji li riječ “odgovornost” u Savezu Nezavisnih Socijaldemokrata?

Sam gradonačelnik najbolje zna zašto se prepao da odgovori na nekoliko pitanja koje bismo mu postavili Nebojša Vukanović i ja, te ekspresno izmjestio press-konferenciju u svoj kabinet, a nama zabranio ulazak.

Čemu strah i bijeg ako je sve u redu, ako je na strani istine?

Ponašanje gradonačelnika na “krnjem” pressu ne bih komentarisao, ne znam čemu onolika nervoza i nepovezana priča, ali bilo bi dobro da makar jednom u životu izađe u direktan duel makar na sjednicama Skupštine grada Trebinja.

Igrači su, hvala Bogu a i pritiscima, napokon dobili isplaćene zaostale plate. Ipak, do igrača još uvijek nije stigla premija povodom osvajanja Kupa Republike Srpske.

Vrijeme će kazati da li se spremaju nove zloupotrebe FK “Leotara” i šta će biti sa novcem koji donira UEFA povodom stogodišnjice postojanja kluba. Da li će se i koliko oprati novca kroz klub, te da li trenutna SNSD-ova uprava ima dobre namjere i znanje da vodi ovaj klub, a znamo kako je završio jedan standardni Premijerligaš kad je gotovo ista plejada crvenih asova preuzela kormilo u Leotaru.

Sport sportistima! Naprijed Leo! Stop kriminalu!

Đorđe Vučinić

Published by djvucinic

Pisac, kolumnista, disident, student Pravnog fakulteta u Novom Sadu i najmlađi odbornik u istoriji Skupštine grada Trebinja

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: