Neinventivni SNSD botovi: Vukanović je cirkusant, treba mu stati u kraj

Da nema hljeba bez motike, pokazuju vrijedni prsti na tastaturama crvenih botova.

Jesu li neki posebno “zaposleni” kao botovi ili je botovanje ostalo u opisu posla novih pripravnika i zaposlenih u javnim institucijama kao do sada, nije mi poznato, ali obavljen je “veliki posao”.

Kreiranje lažne slike javnog mnjenja nije ništa novo i što već i sam Milorad Dodik nije najavio.

Izvor: Žurnal magazin

Koliko dobro idu “usluge reklamiranja” govori nam jučerašnji događaj koji su pomno ispratili botovi.

Što se mora, mora se, pa tako su i SNSD-ovi botovi bez mnogo promišljanja, a sa istom matricom komentarisali vijest prekida sjednice NSRS, do čega je došlo usljed, u najmanju ruku, sramnog vođenja sjednice od strane potpredsjednika Denisa Šulića, koji je upadao u više navrata u riječ narodnom poslaniku Nebojši Vukanoviću, i iz njemu znanih razloga, oduzeo pravo govora.

S obzirom da je mala vjerovatnoća da je potpredsjednik Šulić prorok, pa da gotovo uvijek može nakon prve rečenice znati da li će se izlaganje nastaviti u skladu sa temom ili ne, jasno nam je da su Šulićeve reakcije plod instrukcija i čuvenog “moranja”.

Upravo ovu specifičnu situaciju uz instrukcije dobili su i botovi širom Republike Srpske, pa su krajnje neinventivne i naučene komentare pisali gotovo ispod svakog portala.

O kakvom se cirkusu radi i kome je gdje mjesto, ovi ljudi ispred svojih ličnih profila nisu prokomentarisali, a vjerujem ni da ne znaju o čemu se radi, jer ovo ne rade iz ljubavi, već zbog “pusti đa’ola, bar je redovna plata, a i obećali su rođaku pripravnički.”

Da stvar bude gora, potpredsjednik Šulić je branio Vukanoviću da citira bivšeg generalnog sekretara SNSD-a Rajka Vasića, te potvrdio navode iz citata.

Ako su tako bezgrešni kao što pričaju i ako tako vrtoglavo napredujemo, čemu onda gušenje slobode govora u Narodnoj skupštini Republike Srpske? Čemu onda na stotine lažnih identiteta sa naručenim komentarima?

Zbog čega se SNSD-ovci plaše istine, drugačijeg mišljenja, opozicionog rada, ako su toliko superiorniji i ako nam je toliko dobro?

Kad se društvo oslobodi, počevši od gospodina Šulića, koji sigurno ne radi ovakve stvari iz svojeg hira i svojih ubjeđenja, pa do botova koji nas vraćaju u robovlasnički sistem, onda će Republika Srpska krenuti putem napretka.

Ali, ima i tu jedna jako važna stvar – tada neće biti svih privilegija i enormnog bogatstva vladajuće kaste, zbog koje i kreiraju lažne slike i guše slobodu.

A, ti, obični smrtniče – kupi mrvice i raduj se, jer može i gore!

Đorđe Vučinić

Published by djvucinic

Pisac, kolumnista, disident, student Pravnog fakulteta u Novom Sadu i najmlađi odbornik u istoriji Skupštine grada Trebinja

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: