Novi problemi u FK “Leotar”

Stanje u fudbalskom klubu “Leotar” sve je gore i gore. Pored toga što su igrači i zaposleni u klubu posljednji put primili platu 10. novembra prošle godine, problemima, čini se, nikad kraja.

Valjalo bi da Gordan Mišeljić, predsjednik upravnog odbora fudbalskog kluba “Leotar” , direktor Hidroelektrana na Trebišnjici i zamjenik kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada Trebinja odgovori na pitanje da li su zaposleni koji rade na održavanju higijene, odnosno pranju sportske opreme, stupili u štrajk zbog neisplaćenih plata?

Fudbaleri Leotara u srijedu, 17. februara nisu održali dnevni trening koji je predviđen na stadionu “Police”. Ni na jučerašnjem treningu nije bilo fudbala, a igračima je obećana isplata zaostalih plata na današnjem treningu. Ukoliko se ne dogodi isplata ni ovoga puta, trening ponovo neće biti održan.

I dok se baca milion maraka na atletsku stazu, a planiran je još jedan milion za reflektore, igrači i klub ponovo su dovedeni do najnižih grana.

Valjalo bi i da gradonačelnik Mirko Ćurić izađe u javnost i kaže šta je sa izgradnjom pomoćog terena u bivšoj kasarni sa vještačkom travom, što je obećao u vrijeme postavljanja najnovije uprave FK “Leotar”.

FK “Leotar” je nepresušna tema ako govorimo o malverzacijama, uništavanju (nekada) stabilnog i uspješnog sportskog kolektiva, pljijenu oko kojeg se skupljaju hijene.

Dajte osnovne uslove omladinskoj školi da njeguje i stvara nove talente! Dajte igračima bar to malo novaca koji im ugovorom pripadaju! Nemojte stadion “Police” posmatrati samo kao savršeno mjesto zločina!

Ne pišem ovo jer imam nešto lično protiv bilo koga iz uprava, kako prijašnjih, tako i sadašnje. Pišem ovo iz srca mnogih Trebinjaca koja se stežu kad pomisle na naš klub i stanje u koje je doveden.

Kritika služi kao korektivni faktor, ne bi li usmjerila na pravi put, što je često previše teška riječ, jer je pravi put toliko daleko, da se samo “spašava što se spasiti može”.

Osim što fudbaleri Leotara, izgleda, ne igraju za platu, do novih odluka Republičkog kriznog štaba, neće igrati ni za publiku, jer je zbog pandemije virusa korona zabranjen ulaz za navijače na stadione širom Republike Srpske.

Đorđe Vučinić

Published by djvucinic

Pisac, kolumnista, disident, student Pravnog fakulteta u Novom Sadu i najmlađi odbornik u istoriji Skupštine grada Trebinja

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: