Prva plata od novembra i licemjerno saopštenje uprave

Svega par sati prije treninga koji je bio zakazan za danas od 14:00 časova legao je i prvi novac za fudbalere FK “Leotara”.

S obzirom da su pritisci urodili plodom, a i da igrači ponovo ne bi izašli na teren, uprava kluba odlučila je da uplati i tu “crkavicu” od 550 ili 700KM po igraču, a radnica zadužena za održavanje higijene sportske opreme isplaćena je sa dvije plate, što je i bio njen uslov da ne nastavi sa štrajkom.

Anonimni sagovornik lokalnog sportskog portala Herceg-sport pokušao je da obmane javnost, ali dobro je što je moja pisanja demantovao djelima, pa je nakon tri mjeseca smogao snage uplatiti igračima ono što im pripada! Ili barem trećinu.

Od koga je i previše je!

Jasno je da u lokalnom SNSD-u i njegovim visokim funkcionerima ne nedostaje mašte kada su u pitanju isprazna obećanja koja lijepo zvuče, kao i projekti gdje se još maštovitije, a i, kako to rekoše u predsjednštvu kluba, energično “ugrađuje”.

Dobro je da reaguju na kritike i što su napokon isplatili plate, ali nije dobro da obmanjuju javnost.

Ako je dnevna politika to što omladinska škola ima horor uslove za treninge, dok se godinama obećava izgradnja terena sa vještačkom travom, to što igrači nisu isplaćeni mjesecima, što se sportska oprema nije prala zbog neisplaćenih plata, to što se ne griju svlačionice, čija je rekonstrukcija takođe obećana i to što je prvi šampion zajedničke lige BiH opljačkan, zadužen i otjeran u beton ligu, onda svaka čast!

Znam da i vi znate da su neki, kako se nazivaju “novinarima”, odnosno partijski bilježnici sa dvorskih portala odbili da pišu o ovoj temi, ali na vašu žalost oni nisu jedini “prozor u svijet”.

Vratite Leotar u Premijer ligu BiH, isplatite redovno igrače pristojnim platama, obezbijedite uslove za stvaranje novih talenata, ne smišljajte nove prevare i ne dajte mi nikakvog povoda da negativno kritikujem rad uprave FK “Leotar”.

A do tada, sve po zasluzi, za pravdu, red i istinu!

Đorđe Vučinić

Published by djvucinic

Pisac, kolumnista, disident, student Pravnog fakulteta u Novom Sadu i najmlađi odbornik u istoriji Skupštine grada Trebinja

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: