Sutra počinje skupštinska borba, a po prvi put i video prenos

Prva ili takozvana konsitutivna sjednica gradskog parlamenta u Trebinju zakazana je za sutra (ponedeljak) od 10:00.

To je ujedno i premijera Liste za pravdu i red – Nebojše Vukanovića u trebinjskom parlamentu.

Prije 4 godine našoj listi je zabranjen izlazak na izbore, jer “greškom” nije upisana kao politički subjekat, a na prethodnim izborima Lista je osvojila 15% glasova, te kroz dobro poznate malverzacije i otimanje 2 mandata, Lista za pravdu i red nastupa kao druga po broju najjača stranka, sa 4 osvojena mandata.

Dajana Milišić, Nebojša Milišić, Duško Ninković i ja od sutra premijerno nastupamo u skupštinskim klupama, a oformili smo i odbornički klub “Za pravdu i red”.

Dokazaćemo im da im je nervoza bila opravdana zbog našeg izbornog rezultata, ali i da je bolje bilo da su prihvatili volju građana, koja će se svakako uskoro pokazati na djelu.

Mi nismo nikakvi političari, niti se osjećamo tako. Nismo ni ljudi koji su bili članovi bilo kakve političke partije, niti je naša nestranačka lista nešto nalik tome.

Mi smo nastali iz građanskog bunta. Mi smo glas naroda koji će se čuti skupštinskim klupama.

Naš front i djelokrug proširio se i na Skupštinu grada Trebinja. Hvala građanima, odužićemo se!

Naravno, nismo jedini predstavnici naše priče, već su tu i ostali, koji su i bili od prvog dana okupljeni oko ideje za uspostavljanje slobode, reda i pravde u našem društvu.

S obzirom da postoji velika želja u javnosti za praćenjem skupštine, a i naša da sve bude transparentno, internet magazin Moja Hercegovina izlazi u susret svim građanima i emituje prvu sjednicu Skupštine grada Trebinja, pa će tako prvi put u istoriji biti omogućen i direktan video prenos sjednice.

Sutra od 10:00 časova možete pratiti rad sjednice putem Facebook stranice Moja Hercegovina.

Ovim putem želim da im se zahvalim, što za prenos, što za objektivnost i čuvanje novinarske profesije.

Do sada je prenos bio organizovan putem radio prenosa na trebinjskom radiju kojeg možete slušati na talasu 95.9, kao i putem njihovog internet portala, što će biti i ovoga puta.

Slušamo se i gledamo iz Kulturnog centra gdje će se održavati sjednice i u budućnosti dok pandemija i situacija oko COVID-19 ne prestane.

Neka bude borba neprestana!

Đorđe Vučinić

Published by djvucinic

Pisac, kolumnista, disident, student Pravnog fakulteta u Novom Sadu i najmlađi odbornik u istoriji Skupštine grada Trebinja

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: