Imamo prijatelje?

Da “imamo prijatelje”, što je M:tel-ov slogan, govori i reklama društvene igre “Nauči se čovječe” na poslovnici M:Tel-a u Trebinju, koja aludira na “Ne ljuti se, čovječe”.

Kakvu poruku šalje naš internet, telefonski i kablovski operater, ne znamo, ali vjerovatno, čitajući između redova, poručuju nam da se ne ljutimo jer od Nove godine u ponudi nema više kanala NOVA BH.

Tako je M:Tel odlučio sa bratskim ERONET-om da ukine TV kanal NOVA BH, vjerovatno plašeći se druge strane i ugrožavanja jednoumlja na medijskom nebu Republike Srpske, u kojem prednjače državna SRNA, RTRS i “kumov” ATV.

Kompanija M:Tel, koja vrši usluge mobilne telefonije, interneta i kablovske televizije, poznata u svijetu kao primjer monopola jednog preduzeća kupovinom firmi Blicnet d.o.o, Telrad net d.o.o i Elta – kabel (što je zabranjeno gotovo na čitavoj planeti Zemlji).

Ipak, da monopol nije monopol reći će nam situacija da Republika Srpska nije država već samo entitet u okviru države BiH, pa je tako izigran i Ustav.

Iako je nemoguće obezbijediti usluge ERONET-a ili BH Telekom-a u Republici Srpskoj, već samo M:Tel-a, monopol ne postoji.

Predlažem M:Tel-u da pored ove, uvede i reklamu za društvenu igru “MONOPOL”, koja ima dosta više simbolike.

I dok čekamo povećanje PDV-a, za koji su, nažalost, sve veći izgledi, jer stanovništva je sve manje, pa samim tim i priliva u budžet, možemo uz to očekivati i povećanje cijena goriva, namirnica, pa i internet, TV i telefonskih usluga.

Ali, pusti đa’ola, mi IMAMO PRIJATELJE.

Đ.V.

Published by djvucinic

Pisac, kolumnista, disident, student Pravnog fakulteta u Novom Sadu i najmlađi odbornik u istoriji Skupštine grada Trebinja

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: