Velika pobjeda, u toku čiščenje starog grada Mičevca

Nakon velikog pritiska na maratonskoj sjednici Skupštine grada Trebinja od strane Za pravdu i red – liste Nebojše Vukanovića i apela da se obrati pažnja na srednjovijekovni grad Mičevac, gradska uprava krenula je u veliku akciju čišćenja lokaliteta starog grada Mičevca.

Mičevac je grad o kojem datiraju zvanični podaci još iz 11. vijeka i naša je sramota što je malo Trebinjaca uopšte i čulo za ovaj grad, koji je svojevremeno više stanovnika brojao i od samog Trebinja.

Mičevcu prijeti potpuno uništavanje jer su u toku procedure, o kojima sam govorio na prethodnoj sjednici, da se na tom lokalitetu napravi kamenolom.

Nećemo dozvoliti užasno i krajnje ružno ophođenje prema našem nacionalnom blagu, a pozitivne vijesti došle su već danas, jer je počelo čišćenje ovog starog grada.

S velikom radošću mogu slobodno da objavim veliku pobjedu za naš grad i očuvanje spomenika i drago mi je da vlasti imaju koliko-toliko sluha za ozbiljne probleme.

Kamo lijepe sreće da se češće slušaju apeli trebinjskog skupštinskog kluba “Za pravdu i red”, mnogo bolje bi izgledao život u gradu na Trebišnjici.

Prenosim u cjelosti tekst portala Radio Trebinje o akciji čišćenja Mičevca:

Operativni tim JU „Ekologija i bezbjednost“ danas je, u saradnji sa Komunalnim preduzećem i Dobrovoljnim vatrogasnim društvima Jasen, Mosko i Zupci, započeo čišćenje i uređene srednjevjekovnog grada Mičevac.

Direktor JU „Ekologija i bezbjednost“ Stevan Bekan istakao je da će se čišćenje nastaviti u narednih par dana, koliko bude potrebno da se uredi taj lokalitet, koji je od izuzetnog kulturno-istorijskog značaja za Trebinje.

„Potrudićemo se da u narednim danima permanentnim kontrolama nadležnih službi pokušamo otkriti ko su neodgovorni građani, koji odlažu otpad i da se sankcionišu na zakonski propisan način“, kazao je Bekan.

Sa direktorom JU „Ekologija i bezbjednost“ Stevanom Bekanom razgovarao Darko Kurtović.

Đorđe Vučinić

Published by djvucinic

Pisac, kolumnista, disident, student Pravnog fakulteta u Novom Sadu i najmlađi odbornik u istoriji Skupštine grada Trebinja

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: