NA POLICAMA NIŠTA NOVO: Fudbaleri bez plata i premija

U fudbalskom klubu “Leotar” ponovo finansijski problemi. Iako je Elektroprivreda Republike Srpske na čelu sa Lukom Petrovićem prije svega nekoliko dana prebacila u taj klub 385.000KM, fudbalerima se ne isplaćuju plate. Prije samo nekoliko mjeseci i iz gradskog budžeta u “Leotar” se slilo blizu pola miliona KM.

Premije od osvajanja Kupa RS igrači takođe nisu primili, iako im je FSRS dužan 10.000KM, a ista cifra obećana im je i na prijemu kod gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića.

Ni premije od istorijske pobjede na Koševu igračima nisu isplaćene iako je uprava po igraču dužna isplatiti 300KM. Od 17. septembra prošlo je skoro mjesec i po, a o novcu ni traga, ni glasa.

Fudbalerima i stručnom štabu puna podrška, momci se srcem bore i ostvaruju kakve-takve rezultate, ali pojedinci iz uprave moraju se zapitati jesu li tu zbog fudbala ili zbog ličnih i političkih interesa.

Sramota je da pojedini fudbaleri koji dolaze sa strane nemaju novca da plate ni kiriju za stan. Kako uprava misli da sa takvim odnosom prema igračima dobije rezultate na terenu? Hajde što se ne isplaćuju plate, već nema nikoga ni da “osokoli” igrače i kaže: “Bravo, momci, samo naprijed.”

Šta je bilo sa obećanim pomoćnim terenima i hoće li u bivšoj kasarni gdje oko 400 trebinjske djece u dva omladinska pogona trenira biti dugo obećavane vještačke trave ili će i to zemljište postati pogodno za nove zgrade, vrijeme će kazati.

Još od marta 2017. godine tadašnji gradonačelnik Luka Petrović izjavio je da se prave pomoćni tereni sa vještačkom travom u blizini Grada Sunca, te da je preduzeće HET izdvojilo i uplatilo u budžet Grada 162.000KM. Šta je bilo sa tim novcem, ko brine o mladim talentima i da li FK “Leotar” svjesno ide u provaliju da bi pojedinci izvukli što bolji položaj?

Očekujemo odgovore od Gordana Mišeljića, ali i Željka Radovića, koji je prema mojim informacijama “siva eminencija” uprave fudbalskog kluba i osoba koja bi mogla da odgovori na pitanje zašto je protiv Borca prije nekoliko dana izveden kombinovani sastav, te zašto je trebinjski klub u prvenstenoj utakmici protiv Borca pokazao znatno slabiju igru u drugom poluvremenu.

Opširnije u video prilogu na ovom linku.

Đorđe Vučinić

Published by djvucinic

Pisac, kolumnista, disident, student Pravnog fakulteta u Novom Sadu i najmlađi odbornik u istoriji Skupštine grada Trebinja

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: