Ko o čemu, Luka o poštenju

O tempora, o mores!

Gradski odbor Saveza nezavisnih socijaldemokrata Trebinje posljednjih dana je aktivniji nego obično. Prvo su se nadovezali na “opozicionog” odbornika i sazvali press-konferenciju kako bi osudili kriminal i korupciju u Republici Srpskoj, a danas su otišli i korak dalje tvrdeći da postoje pojedinci koji su iznad naroda i čije finansije “običan” čovjek ne može dostići.

Sve bi to bilo u redu i tačno da su govorili o čelnicima upravo te stranke i tog gradskog odbora, no licemjerstvu i pokušajima obmane naroda nikad kraja. Ono što se skuva u kuhinji SNSD-a sve manje građani jedu, ali i mirišu, a Luka Petrović i mudre glave SNSD-a misle da će njihova mirođija imati prolaznu ocjenu ukoliko je dodatno začine novim lažima i obmanama.

Prošlo je godinu dana otkako je ista “kuhinja” servirala navodni stan u Beogradu koji je u vlasništvu Nevenke Vukanović, inače majke narodnog poslanika i lidera Za pravdu i red – liste Nebojše Vukanovića, pa se uskoro ispostavilo da su krivotvorili ugovor poznatog fudbalera Nenada Milijaša provjerom kod notara, a da je na, takođe izmišljenoj, adresi zapravo preduzeće, te da na toj lokaciji ne postoji niti jedan stambeni objekat.

Nikada nisam dobio odgovor na odborničko pitanje: “Ko to zaboga finansira Nebojšu Vukanovića i naš pokret”, iako je prošlo nekoliko mjeseci od postavljanja pitanja i skoro godinu dana otkako je Luka Petrović najavio da će otkriti imena finansijera.

Ono što je posebno sramno jeste činjenica da se za ovakve gnusne laži i spinove po ko zna koji put do sada koriste JAVNI mediji koje finansiraju svi građani Republike Srpske. Novinarska profesija je, nažalost, ponovo dotakla dno na RTRS-u. Herceg televiziju koja se takođe finansira iz budžeta svih građana, iako je privatna, uzaludno je i pominjati.

Šta će ko da radi od svog novca to nikoga ne bi trrebalo da zanima, ako je taj novac stečen poštenim radom. I sam Nebojša Vukanović je u X navrata javno istakao kolika su njegova primanja od Narodne skupštine Republike Srpske kao i koliki su prihodi od njegovog sajta i Youtube kanala. Niti jedna jedina marka ne može se povezati sa bilo kakvim tenderom ili malverzacijom zloupotrebom javnih preduzeća.

Može li se to isto reći i za npr. Luku Petrovića? Prema mojem mišljenju ne.

Nikada, takođe, nije objasnio taj vjerni navijač FK “Leotara” šta je to potpisivao u hotelu “Drina” u Bijeljini na recepciji, te da li je njegovo “navijanje” plaćeno iz budžeta Grada Trebinja, Elektroprivrede RS, HET-a ili nekog drugog javnog preduzeća.

Luka Petrović bi mogao napokon položiti račune narodu otkud hacijenda na Zagori, u selu bez stanovnika, vrijedna više miliona KM. Otkud u kompleksu hacijende gradska rasvjeta, šta rade mašine i radnici Agrarnog fonda i Vodovoda. Mogao bi se pozabaviti i Prima-apartmanima u Beogradu. Te cifre se sigurno ne slažu sa njegovim imovinskim kartonom koji je odbio da podnese Centralnoj izbornoj komisiji u propisanom roku, što je dužan kao odbornik da učini.

Svoj imovinski karton, takođe, nije prijavio ni 2016. godine. Postavlja se pitanje – ZAŠTO, ako je sve čisto i pošteno?

Bilo bi lijepo da nam detaljnije objasni svoju izjavu iz skupštinske diskusije kada i kako je ta čuvena “otadžbina stara 280 godina” dobila bazen i da li je možda neko od Lukinih predaka bio ktitor. Prevazilazi li to redovna primanja v.d. direktora Elektroprivrede Republike Srpske?

I za kraj, Nebojša Vukanović sigurno nikada ne bi imao priliku da posjeti svog prijatelja dr Dražana Erića u inostranstvu da je SNSD znao da cijeni hirurge svjetske klase, pa tako umjesto “krvarenja u zdravstvu” imamo najbolje stručnjake koje cijene zemlje inostranstva i koje ih objeručke prihvataju, jer ni Njemačka, ni Katar, a sigurno ni Švajcarska i Danska kao uslov za zaposlenje ne traže člansku karticu vladajuće partije, a ni određeni broj glasova za ostanak kod poslodavca.

P.S. : Jedva čekam Zakon o porijeklu imovine, a kako radili, tako nam i Bog pomogao.

Đorđe Vučinić

Published by djvucinic

Pisac, kolumnista, disident, student Pravnog fakulteta u Novom Sadu i najmlađi odbornik u istoriji Skupštine grada Trebinja

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: