Trebinjski SNSD da krene od sebe kada priča o kriminalu i korupciji (VIDEO)

Čitajući trebinjske portale koji su juče pisali o konferenciji za medije gradskog odbora SNSD Trebinje mislio sam da se radi o satiričnim tekstovima. Međutim – ne lezi vraže. Da nije žalosno, bilo bi smiješno kako to Luka Petrović i trebinjski SNSD pokušavaju izigravati pravednike pozivajući na rasvjetljavanje korupcije i kriminala.

Ništa ne bi bilo “čudno” da ta konferencija nije samo nastavak na uvertiru dan ranije koju je dao Slavko Vučurević, sada već bivši član PDP-a. Gospodin Vučurević je iznio brojne kritike na račun vrha Partije demokratskog progresa, nazvao ih kriminalcima, kolaborantima, saradnicima stranih službi…

Sve to je kao na “volej” dočekao Luka Petrović, ali uz njega nažalost i dva udruženja – trebinjski logoraši i Veterani odbrambeno-otadžbinskog rata, koji nisu imali potpisnika iza svojih saopštenja. Tužno je gledati kako ljudi koji su ginuli i krvarili za Republiku Srpsku stoje uz Luku Petrovića i Milorada Dodika, a vjerovatno sve zarad nekih mrvica, jer se sigurno niti jedan borac Vojske Republike Srpske nije borio za ovakvu Srpsku kakvu imamo danas.

O Vučureviću je odavno sve rečeno, a ovoga puta se ispostavilo da mu je lični interes, odnosno status u PDP-u važniji od upotrebe tehničkog kiseonika u trebinjskom zdravstvu i 40-ak preminulih ili drugim riječima rečeno – stoprocentne smrtnosti na invanzivnim respiratorima. Nije dao svoju podršku kako bi se sazvala Posebna sjednica iako je bio svjestan da od njegovog potpisa zavisi sazivanje iste.

Njegovom novom (ili ipak starom) prijatelju, Luki Petroviću bolje bi bilo da se pozabavi svojim redovima, a ne da manipuliše narodnim masama. Neka istraži diplome svojih najbližih saradnika, kriminalne afere i sumnjive tendere, stanje u FK “Leotaru” gdje i dalje kasne plate a premije nisu ni isplaćene, pa se time dokaže koliko je protiv kriminala i korupcije.

Tužna je činjenica da je pravosuđe u Republici Srpskoj u “kandžama” Saveza nezavisnih socijaldemokrata, a još tužnija da se ne procesuiraju svi oni koji su se “ovajdili” o državu, a s propašću države, višemilionskim minusima u javnim preduzećima su bili bogatiji za nekretnine i ko zna koje novčane iznose.

Očigledno je da Luka Petrović i Slavko Vučurević nisu smjeli ni pod razno dozvoliti da se raspravlja u trebinjskom parlamentu o stanju u zdravstvu, ali su ipak smjelo uprli prstom u neke druge “afere”.

Naravno, ukoliko je iko iz vrha bilo koje partije u kriminalu, podržavam da se sve istraži i počinioci kazne. Ipak, važno je znati da se riba čisti od glave.

Zašto nije bilo pomena o Nenadu Nešiću i prekinutoj istrazi od strane Republičkog javnog tužilaštva, nije poznato, ali dalo bi se naslutiti. Vrijeme će kazati, kao što je kazalo i u slučaju gospodina Vučurevića ko su pravi i istinski opozicionari i borci za promjene, a ko kalkulanti željni isključivo ličnih privilegija.

Valjalo bi da Luka Petrović objasni svoj put od čuvene 128-ice do hacijende na Zagori i Prima apartmana, a Zakon o porijeklu imovine će, ako Bog da, staviti tačku i na tu priču.

OPŠIRNIJE U VIDEO PRILOGU NA OVOM LINKU.

Đorđe Vučinić

Published by djvucinic

Pisac, kolumnista, disident, student Pravnog fakulteta u Novom Sadu i najmlađi odbornik u istoriji Skupštine grada Trebinja

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: