Ponovo prljav centar Trebinja

Iako je Komunalno preduzeće reagovalo na apel Duška Ninkovića sa prethodne sjednice Skupštine grada Trebinja, te poslalo svoje radnike na teren i očistilo centar grada, odnosno Ulicu Jovana Dučića, ona je ponovo prljava.

Ne krivim radnike koji se stvarno trude i obavljaju posao na visini zadatka, već je evidentan problem u nedostatku radne snage.

Centar turističkog grada mora biti u malo pristojnijem stanju od zatečenog, a ovakvo stanje već 10-ak dana samo nosi ružnu sliku Trebinja.

Fontana

Razumijem da je turistička sezona u jeku, te da na hiljade ljudi dnevno prođe ovom rutom, ali upravo zbog toga se mora posvetiti mnogo veća pažnja Dučićevoj ulici i užem centru grada.

Ekološka svijest jako je bitna, te apelujem na sve građane da ne bacaju smeće gdje mu nije mjesto, pogotovo ne u fontanu!!!

Moramo kao zajednica poraditi na kolektivnoj svijesti o ekologiji i životnoj sredini, još od vrtića i prvih razreda u školama djeca moraju da se upoznaju sa značajem ove teme, za početak da ne bacaju smeće gdje mu nije mjesto.

Vjerujem da će Komunalno a.d. Trebinje ponovo reagovati i očistiti Dučićevu ulicu, a da će Trebinje napokon postati grad kulture.

Plato ispred Hercegovačke kuće

Đorđe Vučinić

Published by djvucinic

Pisac, kolumnista, disident, student Pravnog fakulteta u Novom Sadu i najmlađi odbornik u istoriji Skupštine grada Trebinja

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: