Odbornici SNSD-a se hvale kako vrše nuždu na javnim površinama?!

Mladi kadar Saveza nezavisnih socijaldemokrata i odbornik u Skupštini grada Trebinja Igor Vujović – Ses pohvalio se na društvenoj mreži Facebook kako je često vršio nuždu na javnoj površini.

Naime, kako bi dokazao svoje srpstvo i antikomunizam u debati koja se vodila oko parkića u naselju Ložiona, u kojem se od 1980. godine nalazi iskopan broj 88, a u kojem su sađene ruže koje simbolišu godine života Josipa Broza – Tita, javno se “pohvalio” gdje je često volio da svrati i vrši malu nuždu, te pozvao na organizovano vršenje velike nužde.

Ne znam je li u skladu sa epidemiološkom situacijom skup više lica na jednom mjestu, ali svakako ovakva vrsta akcije je kažnjiva i tretira se kao prekršaj, tako da će vršenje nužde gospodin Vujović morati da odloži na neko drugo mjesto.

Postavlja se pitanje da li su reagovali i da li će reagovati lokalni Socijalisti, zbog jasnih uvreda na njihovu ideologiju, s kojima su Vujović i SNSD u koaliciji, kako na lokalnom, tako i na republičkom nivou.

Da bi stvar bila gora, sve ono što je Partija nekada bila uz sve njene idolopoklonce, to je upravo današnji SNSD, a sve pristalice poput Vujovića i sličnih su gotovo preslikane. Ruku na srce, nekada je Partija vukla za rukav samo one uspješnije, obrazovanije, dok je danas sve suprotno, tako da ljudi sa sumnjivim zvanjima i diplomama idu na vrh, a oni koji su iole pošteni, bez 50-100 glasova neće stići ni do najniže pozicije.

Nisam pristalica Titovog vremena upravo zbog mnogih zataškanih nedjela i jednopartijskog sistema, ali se postavlja pitanje koji je to detalj koji je Vujovića privržio Dodiku, a odmakao od Tita?

Šta je sa Jasenovačkom građom? Šta je sa barem trećinom stanovništva Republike Srpske od rata pa na ovamo? Šta je sa kreditima, kojima nas je SNSD npr. samo od početka ove godine zadužio za 162 miliona KM, a koji su česta tema u debati oko Josipa Broza? Ko će to vraćati?

Iako ovo Vujoviću nije prvi istup u javnosti protiv Socijalista u Trebinju, biće zanimljiva reakcija Luke Petrovića, koji je upravo na Zagori pored čuvene hacijende obnovio školu sa petokrakom.

Čudna je ta vladajuća koalicija, gdje ideologija ne postoji, osim za “paljenje mase”, a suštinski je savršen spoj oko jednog cilja – ličnog interesa.

Đorđe Vučinić

Published by djvucinic

Pisac, kolumnista, disident, student Pravnog fakulteta u Novom Sadu i najmlađi odbornik u istoriji Skupštine grada Trebinja

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: