Katanac

Ono kad nam oni najneodgovorniji pričaju o odgovornosti.

Crni dane, a crna sudbino! Na sedam dana u Republici Srpskoj zatvaraju se ugostiteljski objekti, frizerski i kozmetički saloni, bazeni, trgovački centri, kladionice, ustanove kulture, skijališta, pozorišta i galerije.

Škole u Republici Srpskoj već su zatvorene prethodnom odlukom kriznog štaba i prešlo se na online nastavu.

Hajde, to i nekako. Škole nam svakako ne trebaju. Dovoljne su pijace ili “malo uglađeniji marketi”, škola se može nabaviti i za pet minuta.

Ionako je to jedna od nebitnijih branši u Republici Srpskoj. Ionako, “možete biti najbolji student ili najbolji stručnjak u nekoj oblasti ali ako niste u sistemu vlasti, ako niste dio vlasti, sve to može izgledati kao zabluda”, prema riječima oca nacije, Milorada Dodika.

Zato je u Trebinju uveliko na djelu revizija članstva SNSD-a. Podržavam! Da vidimo ko je za školu, a ko za partiju!

Valjda je bitnije da su partijske prostorije otvorene. Tu se cijeli život odvija. Bez njih bi ova država potpuno prestala da funkcioniše.

Sve privatnike zatvoriti! Pa nego?! Zna se ko najviše širi koronu. Ako se fenirate, to pospješuje širenje zaraze. Ako pijete kafu, a još ako se slabo peru čaše, eto ti jada!

Nek’ se sami snalaze kako će preživjeti. Ko im je kriv što su izabrali lošu profesiju?

Ne širi je valjda Marinko Umićević i čuvena BEMA? Ili bilo koji drugi “jači” privrednik (koji je u sistemu vlasti)?

Kad smo već kod veselog Marinka, zna li ko jesu li gotove cipele za Džil Džejkobs, suprugu novog predsjednika SAD, Džoa Bajdena?

No, vratimo se temi. Veliki udar na skijališta, da se zatvore nadomak mjeseca aprila. Postavlja se pitanje, širiše li, zaboga, koronu u posljednjih par mjeseci?

Pa, ne širiše. Ne može Jahorinu preuzeti korona. Nju su već preuzele sve sumnjive transakcije, vladajuća koalicija i kriminal (što ti ga dođe jedno-te isto).

Medijska uvertira posljednjih je dana odradila dobar uvod za Krizni štab RS. Samo se izgleda cijelim orkestrom slabo dirigovalo. Čemu je onda služio sastanak od prije nekoliko dana u Vladi Republike Srpske?

Ja razumijem da se nikakva odluka ne smije donijeti bez prvog među (ne)jednakima, premijera. Dobro, među prisutnima bio je i Radovan Višković, ali mislio sam na pravog premijera, predsjednika, upravitelja, direktora, šefa i oca nacije Milorada Dodika.

Miriše li ovo na ponovno postavljanje spužvi na ulascima i izlascima iz gradova? Ipak je Mirko Ćurić prisustvovao važnom sastanku od prije četiri dana.

Nikada nisam dobio odgovor od gospodina Ćurića, niti mi je predočena stručna analiza kako su se to pokazale spužve u borbi protiv virusa korona.

Ako ništa, prvi put da mjere nisu prepisane od Srbije, postali smo originalni.

Nadam se da će trend originalnosti nastaviti i u budućnosti, pa ćemo dobiti prave mjere i u borbi protiv kriminala, korupcije, partijskog zapošljavanja, nepotizma, razaranja društva. . .


Đorđe Vučinić

Published by djvucinic

Pisac, kolumnista, disident, student Pravnog fakulteta u Novom Sadu i najmlađi odbornik u istoriji Skupštine grada Trebinja

Leave a comment