Licemjer i poskupljenje struje

Da rade ono što pričaju, SNSD sa svojim koalicionim partnerima od Republike Srpske napravio bi pravi mali raj za život. Međutim, njihova priča, osim što se često mijenja, još češće je plod obmanjivanja narodnih masa, a najčešće licjemjerje i laž.

Ruku na srce, često je to i mučna priča, a pogotovo isprazni i lažni patriotizam, koji pokazuju iz dana u dan, uništavanjem i posljednjeg zdravog tkiva Republike Srpske.

Na posljednjoj sjednici, odbornik u Skupštini grada Trebinja i v.d. direktora EPRS Luka Petrović u odgovoru na moju diskusiju o nacrtu budžeta grada Trebinja za 2021. godinu osvrnuo se na to da je jedan od prijedloga Liste za pravdu i red – Nebojše Vukanovića poskupljenje električne energije.

Poskupljenje struje za njega je u tom trenutku predstavljalo nešto za šta se on nikada neće zalagati, pa je u toj zamjeni teza pokušao mene optužiti da sam ja upravo to inicirao.

Iako nikakva riječ nije bila o tome, dobro je što je Luka Petrović isukao sablju protiv poskupljenja, jer se svega par sedmica nakon toga govori o poskupljenju električne energije koje bi moglo stupiti na snagu od proljeća.

Zbog sistema za odsumporavanje dimnih gasova na RiTE Ugljevik, ova elektrana pokrenula je tarifni postupak, a Regulatorna komisija ga je odobrila, pa je cijena proizvodnje u Ugljeviku povećana. EPRS kao javni snadbjevač uputiće, prema riječima Luke Petrovića, zahtjev za izmjenu tarifnog postupka, što će uzrokovati povećanje cijena električne energije.

I naravno, nemoj da je ko pomislio da je pretrpavanje Elektroprivrede RS kao i čitavog javnog sektora zbog izbora jedan od razloga za poskupljenje struje.

Sumnjivi tenderi? Ne daj Bože. . . Možda se ponekad omakne da za nepostojeće fudbalske klubove EPRS izdvoji nešto novca, ali to je slučajnost, sitnica. . .

Možda će se ovim postupkom kompenzovati povećanje penzije od 0.84%? Hoće li tako penzioneri, vjerovatno i u većem obimu državi vratiti ovaj dodatak ili će ipak veliki humanista održati svoju riječ da se novo poskupljenje električne energije neće doticati penzionera (prema njegovim riječima one sa najnižim primanjima), kao i višečlane porodice i one koji koriste tuđu njegu i pomoć.

Novim nametima, sumnjivim tenderima, zapošljavanju kadrova Partije i licemjerju u Elektroprivredi Republike Srpske nikad kraja.

Kako radili, tako nam Bog pomogao, kako čelnicima Elektroprivrede, tako i potrošačima, ćutolozima, disidentima, običnim i neobičnim smrtnicima.

Đorđe Vučinić

Published by djvucinic

Pisac, kolumnista, disident, student Pravnog fakulteta u Novom Sadu i najmlađi odbornik u istoriji Skupštine grada Trebinja

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: