Kako smo od aerodroma i kliničkog centra došli do brave i ključa na Brekani

Kako se približavala nova predizborna kampanja, tako su euforično stizala nova obećanja.

Na adresu naivnih Trebinjaca stigle su nove-stare vijesti o izgradnji aerodroma. Doduše, u samo par dana aerodrom je promijenio 3 lokacije, a posljednja (možda i zaboravljena jer se odavno o njemu ne priča) ulazi dijelom u teritoriju Federacije Bosne i Hercegovine.

Trebinjci su godinama padali na priču oko aerodroma, a letilice gledali samo na televiziji. Ili kad neko iz Vlade Republike Srpske sleti helikopterom u posjetu zapostavljenoj Hercegovini.

Priča oko kliničkog centra preživjela je svega par dana u dvorskim medijima, s obzirom da je ubrzo demantovana jer Trebinje nema Medicinski fakultet u sklopu kojeg bi klinički centar mogao funkcionisati.

Ni Rodoljub Drašković se nije “upecao” na lokacije koje kruže oko Grada Sunca, a ni Trebinjci u eri modernih tehnologija i interneta, tako da je borba za očuvanje vlasti ostala bez 2 ključna obećanja.

Pošto je knjiga spala na dva slova, Trebinjci će se morati “zadovoljiti” sa par asfaltiranih ulica i otključanom “Brekanom”.

Tako se na svojem FB profilu idejom pohvalio kandidat SNSD-a, doktor Paovica, pa je nakon preko 1300 dana vlasti svesrdni gradonačelnik Trebinja otključao stadion malih sportova “Aleksandar Masleša”.

Postavlja se pitanje – ko je zaključao čuvenu “Brekanu”, te da li taj put ponovo vodi do liste SNSD-a za predstojeće izbore?

Da li glasno ćutanje i do sada najtiša kampanja vladajuće koalicije samo preslikava stanje sa partijskih sastanaka ili je to zatišje pred buru, tj. eventualni pokušaj prekrajanja izborne volje građana ili u prevodu pljačke?

S obzirom da je samo na stadionu “Police” u 2 projekta – atletske staze i reflektora “s vjetrom” nestalo minimalno MILION I 600-700 HILJADA MARAKA, a ukupna cijena oba projekta iznosi oko 2,1 milion, ima li logike da će izborni proces proći makar bez pokušaja krađe glasova?

Gdje je Trebinju 20-ak hiljada ljudi, koji nedostaju do, pred izbore 2016. godine obećanih 50.000?

Pošto je lakše obrnuto, jer je čitava knjiga mala da u nju stane sve što je obećano a neispunjeno, bolje se zapitati gdje je barem jedan mali kiosk u koji su zaposlena bar 2 radnika od 2016. do 2020. godine?

Izgleda da je i njega odnio vjetar.

Aktuelnoj vlasti čak ni krtola, koju su posadili kako bi pokušali napraviti nove robne rezerve koje su prethodno opljačkali, nije rodila kako treba.

Od uspjeha SNSD-a i satelita jedino što se može izdvojiti u prethodne 4 godine jeste gradnja i kupovina novih nekretnina, sa bazenima ili bez, u Trebinju, okolini i regionu. Naravno, za potrebe visokopozicioniranih ljudi u Partiji.

Zato, u što većem broju, a ostalo je svega 10 dana, izađite i pošaljite vrijeđanje inteligencije u prošlost!

Niko ne može, a niti treba da zna kome ste dali glas!

Sloboda je jako blizu, učestvujte i vi u stvaranju iste!

Đorđe Vučinić

Published by djvucinic

Pisac, kolumnista, disident, student Pravnog fakulteta u Novom Sadu i najmlađi odbornik u istoriji Skupštine grada Trebinja

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: