Čestitke maturantima, ali i direktoru!

Čestitke maturantima širom Republike Srpske na završenoj srednjoj školi, novom početku i budućim studijama, a posebno mojim trebinjskim gimnazijalcima i direktoru Mišu Pešiću.

Gimnazija “Jovan Dučić” u  Trebinju dobila je novog direktora Miša Pešića 2016. godine, a ove godine Mišo proslavlja jubilej – 4 godine boravka u zgradi gimnazije.

On je zamijenio tadašnjeg direktora i profesora istorije i geografije Dragoslava Banjka, koji je kasnije stekao i doktorat, a tada se preselio u skupštinske klupe Grada Trebinja.

bar reljef gimnazija jovan ducic (2)

Tada je došlo do, šahovskim rječnikom rečeno – rokade, tako da je Pešić uz posredstvo vladajućeg SNSD-a stigao na mjesto direktora gimnazije, prethodno napustivši mjesto direktora Osnovne škole “Vuk Karadžić”.

Je li bilo adekvatnije zamjene u vidu barem bivšeg đaka trebinjske gimnazije koja postoji od 1921. godine ili makar, kao što je to do sada bio slučaj, iz reda trenutnih profesora ili profesora pred penziju.

Moguće je da je to imenovanje prošlo zakonsku, ali moralnu proceduru sigurno nije, s obzirom da je Mišo Pešić završio Ugostiteljsko-trgovačku srednju školu, a nakon toga i DIF, te ušao u krug 5 trebinjskih DIF-ovaca direktora, što je u internoj šali na trebinjskim ulicama prevedeno kao “Direktorska Izvršna Funkcija”.

95719510_238472434133797_6028080015474688000_n

Šta drugo reći, osim čestitke na postignutom uspjehu i u daljem radu!

Nova zgrada škole, zadužbina Rodoljuba Draškovića, za koju Grad Trebinje plaća PDV, trenutno je u izgradnji, a s obzirom na moderan projekat i ozbiljnost ustanove, partije bi se mogle (ili morale) držati što dalje od naše gimnazije.

gimnazija_trebinje

Srećno maturantima!

Đ.V.

Published by djvucinic

Pisac, kolumnista, disident, student Pravnog fakulteta u Novom Sadu i najmlađi odbornik u istoriji Skupštine grada Trebinja

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: