Studenti “kratki” za januarsku stipendiju?

Nije prvi put da kasne stipendije za trebinjske studente deficitarnih zanimanja. Već sam pisao o ovom problemu, kada gotovo 2 mjeseca nije bilo stipendije.

Studenti deficitarnih zanimanja ostali su u tokom januara bez stipendija, bez ikakve naznake da će do kraja mjeseca ista biti uplaćena, a ostalo je svega 4 dana.

Šta je razlog tome, ne zna se, ali s obzirom da je prošli put izgovor bio “izgubljen papir na kojem pišu primaoci”, ovoga puta je vjerovatno spisak ugrađen u temelje novog, dugo najavljivanog aerodroma “Zupci”.

Je li novac za stipendije otišao na gorivo za kontra-mitinge, proslavu 9. januara ili nešto treće, nije poznato, ali poznato je da nije stigao do studenata.

Ove stipendije trebale bi (barem tako stoji u ugovoru) da se isplaćuju tokom oktobra, novembra i decembra 2019. kao i u prvih 7 mjeseci 2020. godine.

Simbolično, na Savindan – školsku slavu, studenti su bez stipendija.

Ruku na srce, treba razumjeti nebrigu o studentima, jer pojedinci iz vlasti nisu toliko “dugo” studirali, već su to za dan-dva riješili kao pravi “studenti”.

Ostaće žal što je dobar dio primaoca stipendija u strahu od neke odmazde, te se žali u svoja 4 zida.

Apelujem na nadležne da riješe ovaj problem i da ga ne ponavljaju. Ali opet, možda su i sami svjesni da se većina, nažalost, neće vratiti u Trebinje nakon završetka studija, pa im ne odgovara da ne ulažu u tuđe biračko tijelo.

Đ.V.

 

Published by djvucinic

Pisac, kolumnista, disident, student Pravnog fakulteta u Novom Sadu i najmlađi odbornik u istoriji Skupštine grada Trebinja

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: