Zar nam je za promjenu i vijek malo?

Piše: Lana Zečević

Od običnog poklona za rođendan, do najbolje knjige koju sam pročitala. Nisam nikad davala recenzije za neku knjigu, uglavnom me događaji inspirišu. Međutim, ova je sklop dešavanja i ljudskih osobina koje su spojene u jednu knjigu“Čujte Srbi”.

Opisan je jedan narod do najsitnjih detalja sa gledišta jednog stranca koji kaže da je on svojim izborom postao dio naše nacije. Jedan stranac je prepoznao u nama sve ono najbolje i najgore što čini naš narod.

CUJTE-SRBI-CUVAJTE-SE-SEBE-Arcibald-Rajs_slika_O_91305989

Čitajući ovu knjigu, u mojoj glavi su se prožimale razne emocije. Naleti iskrene oduševljenosti detaljima kojih ni sama nisam bila svjesna, do naleta bijesa jer me pogodila istina. Pročitajte ovu knjigu kao ogledalo nas samih, odnosno nas Srba.

Što je najbitnije, sažeta je knjiga pa neće oduzeti puno vremena našem zaposlenom narodu, pogotovo omladini. Političari bi je trebali pročitati, ali njih istina ne boli, oni su naučeni da stvaraju laži i u istima žive.

Možda nije dobro što su u knjizi otkrivene sve naše mane, ali kao što se može naučiti iz iste: MI SMO SAMI SVOJI NAJVEĆI NEPRIJATELJI.

Biramo svoje lidere, biramo svoje društvo, biramo šta ćemo i kakvi ćemo biti u budućnosti. Biramo bježati od istine, a većina će izabrati da ne pročita ovu knjigu. Knjiga je napisana od strane čovjeka koji je IZABRAO nas kao sunarodnike i našu zemlju kao svoju domovinu.

SPOMENIK ARCIBALDU RAJSU
Spomenik Arčibaldu Rajsu

Ostavio nam je vječni podsjetnik na sve naše greške, ali i ono dobro što čini srž našeg naroda.

Pročitajte Srbi kako je sve izgledalo u prošlom vijeku, a koliko se sve poistovjećuje i skoro stotinu godina kasnije.

Zapitajmo se svi kao narod da li se išta promijenilo od tad i zašto nije.

Čujte Srbi, čuvajte se sebe!”

Published by djvucinic

Pisac, kolumnista, disident, student Pravnog fakulteta u Novom Sadu i najmlađi odbornik u istoriji Skupštine grada Trebinja

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: