Deficit u budžetu za deficitarna zanimanja

Danas je 25. novembar, što bi se reklo – visok datum.

Obično se taj termin upotrijebi kada neko ostane bez novca, jer je platu ili penziju primio početkom mjeseca.

Od početka mjeseca visok je datum studentima koji su upisali arhitekturu, građevinarstvo, mašinstvo, elektrotehniku, informatiku, srpski jezik i književnost i ostvarili pravo na stipendiju koju dodjeljuje grad Trebinje.

Pošto razlog kašnjenja (možda je bolji termin – neisplaćivanja) stipendija nije bio poznat, pojedinci su se uputili u Ulicu Vuka Karadžića, te od gradske administracije zatražili odgovor.

Rečeno im je da je papir na kom pišu imena primaoca stipendija izgubljen, te da će, čim ga nađu, poslati stipendije koje inače iznose 200KM.

Ja kao student Pravnog fakulteta nemam pravo na istu stipendiju, jer moje zanimanje nije deficitarno, vjerovatno zbog odličnog stanja u pravosuđu i viška popunjenih mjesta u administracijama, pa pravna država iz tog razloga ne podstiče buduće pravnike, ali se solidarišem sa svim studentima našeg grada koji nisu primili stipendiju, a nekima je veliko vaganje između plaćanja računa i hrane.

Krajnje je vrijeme da potpisani ugovor bude ispoštovan, te se nadam da će studenti dobiti izvinjenje, ako već nisu stipendije.

Đ. V.

Published by djvucinic

Pisac, kolumnista, disident, student Pravnog fakulteta u Novom Sadu i najmlađi odbornik u istoriji Skupštine grada Trebinja

One thought on “Deficit u budžetu za deficitarna zanimanja

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: